Brow expression | wenkbrauw expressie

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 21:37

Wenkbrauwen zijn bepalend voor je look! 

Wenkbrauwen geven een persoonlijke uitdrukking in je gezicht. Zo hebben de vorm, dikte en de kleur invloed op je uitstraling. En is er niet één wenkbrauwvorm die passend is voor ieder gezicht. Maar is net als ieder ook elke wenkbrauw anders en uniek!
Wenkbrauwen kunnen je meer gezichts expressie geven. Door ze extra te accentueren en goed in vorm te brengen geven ze meer karakter aan je gezicht.“So don’t underestimate the power of your eyebrows!”

Volle wenkbrauwen mooi in shape zijn de absolute trend. Wist je dat? Volle wenkbrauwen jou ook nog eens jonger kunnen laten lijken! Uit onderzoek is gebleken dat meer contrast in het gezicht als jeugdiger wordt gezien. So BeYouthful!


 

De kracht van de wenkbrauw! 

“Volle en donkere wenkbrauwen mooi in vorm zorgen voor meer contrast in je gezicht en voor jouw jeugdige uitstraling!”

Tijd voor goed gedefinieerde wenkbrauwen dus! Browshaping wenkbrauwen, daar weten onze Browstylistes wel raad mee! De beste passende wenkbrauwvorm wordt dan ook bepaald aan de hand van de vorm van je gezicht, je gezichtscontour, botstructuur en de natuurlijke haargroei van jouw wenkbrauwen.

 

Door ze goed in vorm te laten shapen en op kleur te brengen, krijg je dus meer gezichts expressie. Nadat de juiste vorm en kleur zijn bepaald, waxen, tweezen en shapen we jouw wenkbrauwen in perfecte vorm! Met een wenkbrauwgel kun je je wenkbrauwen vervolgens zelf goed in model houden. En voor het gewilde ‘fluffy’ effect kam je je wenkbrauwen met de de gel wat meer omhoog.Wenkbrauwen & haargroei

Je zou het misschien niet denken, maar je wenkbrauwen hebben wel honderden haartjes per wenkbrauw. Als je gezegend bent met volle wenkbrauwen kunnen het tot 1000 haartjes per wenkbrauw zijn. Net als hoofdhaar, verlies je ook regelmatig wenkbrauwhaartjes en wimperhaartjes. Niets om je zorgen over te maken, dit is een natuurlijk proces en heeft te maken met de groeicyclus.

 

Wenkbrauwen groeien minder lang dan je hoofdhaar. Je wenkbrauwhaartjes hebben een cyclus van ongeveer 3- 6 maanden. Ons hoofdhaar heeft gemiddeld een cyclus van twee tot zes jaar. Ze groeien eerst, hebben dan een rustfase en vallen vervolgens uit om weer plek te maken voor nieuwe haartjes. Gemiddeld verlies je dagelijks ongeveer 10 wenkbrauwhaartjes.

 

Net als je hoofdhaar kunnen wenkbrauwhaartjes (en wimperhaartjes) ook ‘dunner’ worden. Vermindering van haargroei kan liggen aan verschillende factoren:  te veel en te lang epileren, hormonale veranderingen, erfelijke aanleg, medicijngebruik, voeding en stress kunnen invloed hebben. Wanneer we ouder worden kan ook de haargroei verminderen. 

Als je je wenkbrauwhaartjes te vaak en te lang geëpileerd hebt, is zelfs de kans aanwezig dat er op deze plekjes geen of alleen dunne en zwakke haren terug groeien. Wees dus voorzichtig met het juist epileren van je wenkbrauwen.Brow vitamine boost 

“Wist je dat? je haar en je wenkbrauwen sneller groeien in de zomer!” 

Mits de haarfollikels nog intact zijn, kunnen de haarzakjes dus ook weer worden geactiveerd. Bij meer haarverlies en wanneer de haargroei vermoeid en futloos is, kunnen de haartjes voor een langere periode in de rustfase zitten, waarop meer uitval volgt. Om de haartjes wakker te schudden uit hun slaapmodus en weer te activeren, adviseren wij onze brow vitamine boost als effectieve haargroei behandeling. 


Micro kanaaltjes worden doormiddel van needling in de huid opengezet, waarbij de vitamine en haarpeptide mesoceuticals in de huid worden gesluisd. De juiste plek, rondom de haarfollikels waar de voedingstoffen nodig zijn om de haarzakjes van binnen uit te voeden en activeren. Een behandeling die iets meer geduld vergt maar wel met resultaat op langer termijn. 

 

Meso hair therapy is een bewezen effectieve behandelmethode bij haarverlies en dunner wordend haar. Het haarverlies wordt geremt en de haarzakjes worden geactiveerd om weer gezonde haren te produceren. Zo kan een hair boost tevens preventief of als onderhoud worden ingezet voor het behoud van vol en gezond haar. De zal jouw haar weer vanuit de wortels tot in de puntjes voeden, versterken en laten shinen! 


Brows on point!

Brow Micropigmentatie [spmu]

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met volle en goed gevormde wenkbrauwen. Herken je de #browstruggels van iedere ochtend jouw wenkbrauwen weer goed in vorm te krijgen? Dan is een micropigmentatie wenkbrauw behandeling waarschijnlijk wel iets voor jou. Zo kun je je wenkbrauwen permanent voller en in de juiste shape laten creëren en behoren jouw browstruggels tot verleden tijd!


Brow Micropigmentatie Microblading/ Powder Brows [s] pmu 

Browpigmentatie [s] pmu is een semi permanente make up behandeling. Het resultaat is 1,5 – 2 jaar blijvend zichtbaar, waarna de kleurintensiteit geleidelijk vervaagt en het tijd is voor een touch up behandeling. Jouw wensen, de vorm, kleur, techniek en mogelijkheden worden vooraf besproken en uitgetekend, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor microblading, hairstrokes of een natuurlijke overloop van powder shading in ombré en full shading.

Microblading[s]pmu hairstrokes] is een techniek waarbij er ultra fijne haartjes in de huid worden gecreerd, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn, voor een natuurlijke look.  

Powder brows [s]pmu is een micropigmentatie techniek, geschikt voor elk huidtype, waarbij er micropuntjes in de huid worden gecreëerd, voor een natuurlijk poeder/schaduweffect. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden en  technieken voor een mooi blijvend en natuurlijk ogend resultaat.

“Zeg je wenkbrauwpotloden maar gedag and say Hello to your perfect shaped brows!’’


Kunnen je wenkbrauwen wel een vitamine boost gebruiken? Of Wil jij je wenkbrauwen graag semi-permanent  24/7 mooi in shape? Na een browpigmentatie behandeling behoren jouw browstruggles tot verleden tijd! Plan jouw consult en behandeling bij de [s]pmu browspecialist BeYouthful.

Love creating Brows!

BeYouthful