Hair Improvement

Meso therapy


Een bewezen effectieve behandelmethode bij haarverlies en dunner wordend haar. De Meso Hair boost kan preventief en als onderhoud worden ingezet voor behoud van gezonde haargroei, sterk, voller en glanzend haar.

 

Een Meso XL hair vitamine boost zal jouw haar vanuit de wortel tot in de puntjes voeden, versterken en weer laten shinen!
Voor gezond en sterk haar zijn verschillende voedingstoffen in de vorm van vitaminen, aminozuren en mineralen van essentieel belang. De voedingstoffen en het effect van het needling tijdens een meso hairtherapy behandeling zorgen voor een sterk haargroei impuls, waarbij ook de bloedcirculatie extra wordt gestimuleerd en de conditie van de hoofdhuid verbetert. 


Meso hair therapy  

Doormiddel van meso hairtherapy wordt het haarverlies geremd, de doorbloeding gestimuleerd en de haarzakjes van binnenuit gevoed met vitaminen en peptiden. Zo worden de haarzakjes weer geactiveerd om weer gezonde haren te produceren. Meso XL haar therapie kan bij verschillende vormen van haarverlies en dunner wordend haar als effectieve behandelmethode worden ingezet, wanneer de haarfollikels aanwezig zijn. 

De juiste voedingstoffen aan aminozuren, groeifactoren, peptiden en vitamines,  wordt door de micro kanaaltjes die zijn opengezet, net onder de opperhuid, rond om de haarzakjes ingebracht. De plek waar de juiste voedingstoffen nodig zijn, om de haarfollikels te activeren en stimuleren tot het produceren van gezond haar. 

 


Haargroei

Gemiddeld groeien er tussen 100.000 - 150.000 haren op ons hoofd. Normaal gesproken verliezen we ongeveer 50 tot 100 haren per dag. Een normale hoeveelheid haaruitval per dag zou niet moeten leiden tot dunner haar. Naarmate we ouder worden kan het haar dunner worden, maar soms kan er vroegtijdig haaruitval voorkomen door verschillende oorzaken. Haarverlies, matig of al verder gevorderd kan veel invloed hebben op het zelfvertrouwen, van zowel vrouwen als mannen. Voor gezond en sterk haar zijn verschillende voedingstoffen in de vorm van vitaminen, aminozuren en mineralen van essentieel belang. 


Haarcyclus 

Onze hoofdhaar groeit het snelst ten opzichte van ons overige haargroei. Hoofdharen groeien ongeveer 1 centimeter per maand, maar ons haar groeit niet oneindig door. Dit heeft te maken met de haarcyclus, die voor iedere haar verschilt. Doordat elk haarfollikel zijn eigen cyclus volgt, wordt voorkomen dat niet alle haren tegelijk uitvallen.

Een haar kan gemiddeld twee tot zes jaar in groeifase zitten totdat hij uitvalt. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals haarverzorging, voedingsstoffen en is deels genetisch. Bij een korte groeifase zal er eerder kaalheid optreden dan bij een lange groeifase.

De haarcyclus kent 3 fasen. De anagene fase (groeifase), catagene fase (overgangsfase) en de telogenefase (rustfase). In de haarfollikel wisselen zich de groei-, overgangs- en rustfase af en elke haarfolikkel volgt een eigen haarcyclus. Bij gezonde haargroei bevindt 80% tot 90% zich in de anagene fase. En van de 100.000 tot 150.000 haren op ons hoofd bevindt zich steeds ongeveer 10-15% in rustfase. Wanneer er meer haren in de telogene (rustfase) zitten, volgt er meer haaruitval. Het haar wordt dunner, de haarkwaliteit vermindert en er groeien minder haartjes uit een haarfollikel. De gevolgen van haaruitval kunnen een grote impact hebben. De oorzaken zijn verschillend en divers.


Oorzaken van haaruitval

Bij haaruitval kunnen meerdere factoren een rol spelen. Een tekort aan vitaminen, een verstoord afweersysteem, medicijngebruik, hormonen, stress kunnen o.a een oorzaak zijn van, dunner wordend haar en haarverlies. Haaruitval is een gevolg van een verstoord haargroei proces. Dit kan zowel medische als erfelijke oorzaken hebben. Daarnaast zijn er tijdelijke vormen van alopecia, haarverlies, waarbij meerdere factoren een rol kunnen spelen. Denk hierbij onder meer aan haarverlies door chemotherapie. Een tekort aan vitaminen, een verstoord afweersysteem, medicijngebruik, hormonen, stress kunnen o.a een oorzaak zijn van, dunner wordend haar en haarverlies. 


Wanneer er onverwacht meer haren uitvallen over de gehele hoofdhuid, is er sprake van alopecia diffusa. Meer haren dan gebruikelijk bevinden zich in dan de rustfase. Alopecia diffusa kent verschillende oorzaken, met als gevolg haaruitval over het gehele hoofd.
Een tekort aan vitaminen, hormonen of een traag werkende schildklier kunnen o.a een van de oorzaken zijn. In tegenstelling tot alopecia arearte, waarbij er pleksgewijze kaalheid is.

Hierbij ontstaan er kale plekken op het hoofd of diverse plekken op het lichaam en kunnen meerdere factoren, waarvan o.a stress vaak een oorzaak kan zijn.


Alopecia androgenetica is een vorm van erfelijk bepaalde kaalheid en treft zowel mannen als vrouwen. Bij mannen is dit vaak als eerste zichtbaar bij de inhammen, deze worden dieper. Na de inhammen volgt de kruin, naar volledig kaalheid. Haarverlies bij vrouwen verloopt gelijkmatiger. Het haar wordt opmerkelijk dunner. Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT-hormoon dat het haargroei proces definitief beïnvloedt.Alopecia androgenetica is geen aandoening, maar een natuurlijk, continu proces van haarverlies en kan ook erfelijk zijn. Wat overigens niet de impact van het haarverlies weg neemt.Meso Hair Boost

Een Meso XL Hair boost is effectieve behandelmethode bij haarverlies, dun en vermoeide haargroei. Het haarverlies wordt geremt en de haarzakjes worden geactiveerd om weer gezonde haren te produceren. Deze behandelmethode is dan ook goed preventief in te zetten voor behoud van gezond haar en zal bij optimaal resultaat de haarcyclus verlengen en zorgen voor een versnelde en gezonde haargroei.

De meso hairboost is tevens effectief in te zetten als een vitamine boost voor de wenkbrauwen en het stimuleren van de groei van de wenkbrauwhaartjes. Lees hier meer over de vitamine  brow boost 

Led therapy is een aanvulling op onze behandelingen. Deze wordt gecombineerd met  huidverbeterende behandelingen als mesoskintherapy, voor een versneld  herstel.Led licht therapy zetten we dan ook in bij een meso hair boost behandeling. Het licht wordt geabsorbeerd door de haarwortel cellen en zorgt voor stimulatie van de doorbloeding en verhoogde celactiviteit. LED licht therapie draagt zo bij het haarverlies te verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren. 

Voor een behandeling plannen we een consult en bespreken we de mogelijkheden. 
Het eerste resultaat wordt na 2 behandelingen zichtbaar. Voor optimaal resultaat raden we een kuur van 4 tot 6 behandelingen aan met een interval van 1 tot 4 weken. 


Last van haaruitval, of dunner wordend haar? Plan een consult om de mogelijkheden jouw meso hair boost te bespreken.