PMU & Tattoo Removal


Spijt van je pmu of tattoo? Dit kan verschillende redenen hebben, de tatoeage is slecht gezet of hij past niet meer bij de leeftijd of levensstijl.

Door middel van pico lasertechnologie kan de tatoeage of PMU verwijderd worden. Volledige verwijdering van de tatoeage en voor sommigen is het belangrijk dat er genoeg verwijderd wordt zodat er een mooiere pmu of tatoeage overheen kan worden gezet.

 


 

Voor het verwijderen van pmu en tattoos werken we met de nieuwste lasertechnologie op het gebied van tatoeage verwijderen. De Pico Second laser. Door het hoge vermogen geeft de picosecond laser zeer snelle en effectieve behandelresultaten.

 


Pico second laser

 

De PicoSecond laser maakt gebruik van ‘picoseconden’. Door het hoge vermogen geeft de picosecond laser zeer snelle en effectieve behandelresultaten. De ultrakorte pulsen zorgen voor vergruizing van de inktdeeltjes, die vervolgens gemakkelijk door het lichaam worden geëlimineerd.


De PicoSecond Laser heeft een drievoudige golflengte van 1064, 755 en 532 nm. Waarmee alle kleuren van tattoo inkt en PMU pigmenten kunnen worden verwijderd. Zelfs moeilijke inktkleuren zoals blauw en groen en rood kunnen worden verwijderd. 
Voor het verwijderen van gekleurd inkt zijn gemiddeld meer behandelingen nodig dan voor het verwijderen van zwart inkt.

 


BrowImprovement 

Niet meer blij met jouw oude tattoo wenkbrauwen? 

Grijs/ blauw verlopen wenkbrauwen die niet meer te corrigeren zijn met een kleurcorrectie. 

Doormiddel van laser removal techniek kunnen we jouw wenkbrauwen oplichten of in meerdere behandelingen verwijderen. 

Na behandeling is het behandelde gebied licht gezwollen, het genezingsproces verloopt snel en herstelt zonder korstvorming, na twee weken kunnen jouw passende wenkbrauwen opnieuw worden gecreëerd.


FAQ

Is de behandeling geschikt voor elk huidtype?

Door de ultrakorte pulsduur van de pico second laser, is er vrijwel geen en minder kans op verbranding van de huid of littekens. Dit resulteert in minder behandelingen of aantasting van de omliggende huid. De PicoSecond Laser is dan ook veilig in te zetten voor behandelingen van alles huidtypes. Het aantal behandelingen is variërend per huidtype. 

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

De resultaten zijn oa afhankelijk van wanneer de tattoo is gezet, of deze gecoverd is, wat de samenstelling van de inkt is, hoe diep de inkt zich in de huid bevindt, en je huidtype. 

Het aantal behandelingen en resultaat verschilt dan ook per tatoo of pmu, we kunnen een indicatie geven van het aantal te verwachten behandelingen, garantie is niet mogelijk.

Laat je daarom altijd goed informeren over het aantal te verwachten behandelingen, de te behalen resultaten en jouw verwachtingen.

Interval behandeling

De behandeling vind plaats om de 6 tot 8 weken, afhankelijk van de tatoo, adviseren we en kunnen we een behandelplan opstellen. 

 

 

Hoelang duurt de behandeling?

De duur van behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Een kleine tattoo verwijderen we in enkele minuten. Gaat het om verwijdering van een grote tattoo, dan delen we de sessie op in meerdere delen. We hanteren dan een maximale behandeltijd van 1 uur per sessie.

Is behandeling pijnlijk?

Behandeling

Net als dat het zetten van een tatoeage niet geheel zonder pijn gaat, kan ook tattoo verwijderen als gevoelig of pijnlijk worden ervaren. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, maken we gebruik van een koeling tijdens de behandeling. 

De pulsen voelen aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Tijdens en kort na de behandeling kan je een branderig gevoel ervaren op de behandelde plek. Dit gevoel verdwijnt echter snel.
Door de plek te koelen na de behandeling blijft er ook minder warmte achter in de huid.

 

 

 

 

 

Voor - en nazorg

Voorzorg

  • Uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan.
  • Voorafgaand aan de laserbehandeling mag u geen dagcrème, parfum, deodorant of make-up gebruiken op de huid die u laat behandelen.

Nazorg

  • Het behandeld gebied wordt eerst wit ''snow effect''. Dit is een teken dat de tattoo inkt wordt verpulverd. Tegelijkertijd of enkele minuten hierna treedt er roodheid en zwelling op die na 30 tot 60 minuten weer zal verdwijnen en wordt ook de kleur van de tatoo weer zichtbaar.
  • De behandeling kan roodheid, zwelling en een branderig gevoel veroorzaken. Daarnaast ontstaan er vaak kleine bloeduitstortingen. Dit is een normale reactie van de huid. 
  • De eerste 2-3 uur voelt de behandelde huid branderig aan.
  • Verder mag je de huid blijven koelen met een coolpack. Wikkel de coolpack daarbij altijd in een doek of washand.
  • Soms ontstaan er ook kleine of grotere blaren ter plaatse van de behandelde huid. Deze bevatten heldere weefselvocht. De blaren zullen vanzelf indrogen en een korstje vormen. Het is beter om ze niet door te prikken, wanneer deze knapt en opent dan kan de huid gereinigd worden met neutrale antibacteriële zeep.
  • Wanneer korstjes zich vormen mag je er niet aan krabben
  • Gebruik in de zes weken na de laserbehandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. 
  • De warmte die is ontstaan, moet de huid kunnen verlaten. Gebruik geen crèmes of make-up na de behandeling. Alleen cooling gel, aftercare en zonnebrandcrème is toegestaan.

 

Consult 

Tijdens consult voor de behandeling bespreken we de behandelmogelijkheden, het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen. Tevens nemen we gegevens als de contra-indaties, de voor- en nazorgmaatregelen door. De behandel prijs is afhankelijk van de grootte van de tatoeage per oppervlakte, de inktsoort en het aantal nodige behandelingen. Om een indicatie te krijgen wat de kosten voor tatoeage verwijderen zijn kun je zelf de oppervlakte cm2 van de tatoeage opmeten.

 

 


Skin Improvement

Huidverbetering

 

De PicoSecond Laser is niet alleen geschikt voor het verwijderen van tatoeages, maar geeft ook zeer mooie resultaten ter huidverbetering,  huidverjonging, grove poriënacnepigmentvlekken en melasma.

 

Carbon Laser peeling zorgt voor verkleining van de poriën, verbetering van acne littekens, verwijdering van dode huidcellen en stimulatie van collageen aanmaak. 

De pico second laser technologie zorgt voor zowel een oppervlakkige verdamping van de opperhuid, en werkt in de dieper gelegen huidlagen. Dit stimuleert allerlei processen in de huid, van een betere celvernieuwing tot versnelde collageen aanmaak.