Pigment & Prevention skin therapy


Pigmentvlekken of hyperpigmentatie worden veroorzaakt door een verstoring van de aanmaak van melanine (pigment). De overproductie van melanine wordt door verschillende factoren getriggerd, van hormonale veranderingen tot blootstelling aan de zon. 

 

Huidveranderingen zoals, pigmentvorming kan effectief worden behandeld en verminderd, afhankelijk van het soort pigmentatie en hoe diep gelegen, kunnen er resultaatgerichte behandelingen worden ingezet om zo te werken op verschillende huidlagen. 

 


Huidveranderingen zoals, pigmentvorming kan effectief worden behandeld en verminderd, afhankelijk van het soort pigmentatie en hoe diep gelegen, kunnen er resultaatgerichte behandelingen worden ingezet om zo te werken op verschillende huidlagen. 

Pigmentvlekken behandelen

Pigmentatie behandelmethode’s 

Een meso skintherapy behandeling kan gericht, plaatselijk en naar behoefte van de huidconditie worden ingezet. Hierbij worden mesoceuticals gericht op pigmentatie vermindering ingezet voor het beste resultaat.

Eenskin renewal peel op basis van AHA’s  [Alpha hydroxy acid] wordt gericht ingezet bij het behandelen van pigmentatie. Deze behandeling geeft tevens instant verbetering van de huidconditie bij huidverslaping en lijntjes. Een skin renewal werkt door in diepere huidlagen, versnelt het proces van celvernieuwing en verwijdert meerdere lagen dode huidcellen in een behandeling. Zo kunnen tevens actieve werkstoffen van jouw skin care producten weer goed door de huid worden opgenomen. 

Een Oxygen skin therapy vermindert pigmentatie. Deze kan tevens specifiek als eyetreatment worden ingezet bij wallen en donkere kringen, pigmentatie rondom de ogen. Tevens zal jouw huid versneld weer van energie en zuurstof worden voorzien en verbetert de volume en stevigheid in huid.

EenCarbon Peel  kan goed ingezet worden voor het verminderen van pigmentatie en verbetering van de huidconditie. Een veilige en effectieve behandelmethode geschikt voor alle huidtypen. 


Pigmentatie behandeling Picolaser 

Picolaser behandeling is een veilige en effectieve methode om hyperpigmentatie, melasma of andere pigmentvlekken te verwijderen. De pico laser maakt gebruik van ‘picoseconden’ en heeft een zeer korte pulsduur, van het vrijgeven van energie, met hoge effectiviteit. Door het hoge vermogen zijn er snel goede behandelresultaten te behalen. 

De pico laser produceert korte lichtpulsen van slechts een picoseconde. Door deze korte maar krachtige lichtpuls, worden pigmentdeeltjes vergruist in minuscule delen. Het lichaam kan deze nu zelf makkelijk afvoeren. Door middel van verschillende handstukken kan er met verschillende golflengtes op verschillende huidlagen worden gewerkt. De behandeling zelf is geheel pijnloos. Tijdens de behandeling is er alleen een hele lichte warmtesensatie waarneembaar. De behandeling duurt gemiddeld 40 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. 


Oorzaken van pigmentvlekken 

Pigmentvlekken worden meestal veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. UV-straling zorgt namelijk voor de aanmaak van melanine, het pigment dat de huid kleur geeft. Een andere veel voorkomende oorzaak van de overproductie van melanine is een verandering in hormonen.

De bekendste vorm van hyperpigmentatie, lokale concentratie van pigment in de huid, is het zogenaamde zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. De oorzaak is hormonaal, maar zonlicht kan het verergeren. 
Het gebruik van anticonceptie en medicijnen die de hormoonhuishouding beïnvloeden kan hyperpigmentatie triggeren. Maar ook ontstaan er donkere vlekjes wanneer de huid zich heeft hersteld na een wondje of puistjes. Deze vorm van hyperpigmentatie is tijdelijk en verdwijnt na het volledig herstellen van de huid. 

Bij huidveroudering vormt zich meer pigment, ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Deze worden tevens gevormd door overmatig blootstelling aan de zon. 
 
Prevention | Voorkomen is altijd beter dan genezen! Zon altijd verstandig, vermijd de zonnebank en gebruik een spf 30 ter bescherming.  


Pigmentatie voorkomen 

De vorming van pigmentvlekken kunt u deels zelf voorkomen door te beschermen.Wanneer je te maken krijgt met hormonaal pigment is beschermen het echt het allerbelangrijkste. Gezien de overgevoeligheid voor zonlicht zal blootstelling aan direct zonlicht en zal elke zonnestraal nieuw pigment kunnen stimuleren.
Door uit direct zonlicht te blijven en uw gezicht elke dag en elk seizoen in te smeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 vermindert u het risico op pigmentvlekken aanzienlijk. Ook na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren erg belangrijk om verdere pigmentatie te voorkomen. Gebruik een zonnebrandcrème zonder parfum, alcohol en chemisch zonnefilter. Deze kunnen namelijk de huid irriteren en uitdrogen, hormoonverstorend werken en pigmentvlekken veroorzaken.


HuidCheck skinanalyse 

Voordat huidveranderingen als pigment met het oog zichtbaar zijn, vormt zich deze al wel in de huid. Door een huidcheckskinanalyse wordt jouw huid  geanalyseerd en goed in beeld gebracht, zodat je exact op de hoogte bent waar het pigment zich al aan het vormen is en hoe het er voor staat met jouw huidconditie. 


Op basis van de informatie verkregen uit de huidcheck bepalen we de best passende  behandeling gericht op vermindering van de pigmentatie. Tevens kunnen we preventief behandelen en juist inspelen op huidveranderingen die nog niet zichtbaar zijn, maar al wel aanwezig zijn je huid. 


Nazorg

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.  Na tenminste 24 uur mag de huid pas weer gecamoufleerd met make-up. Het gewenste resultaat er gemiddeld  2- 5 behandelingen nodig zijn met een interval van 6 weken.

Na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren met een hoog zonnefactor erg belangrijk om de huid te beschermen en eventuele verdere pigmentatie te voorkomen.  Wij raden aan minimaal spf 30 of spf 50 te gebruiken. Een veilige spf bescherming, zonder parfum of chemische filters, bieden wij met van /skinregimen/ urban shield 30 en de sunsoul van comfortzone.


Welke behandeling het beste ingezet kan worden om jouw pigmentatie te verminderen bespreken we vooraf tijdens consult aan de hand een de huidanalyse.