Positive Aging

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 21:37

Positive Aging 

Lifestyle, gezondheid en schoonheid zijn nauw met elkaar verbonden. ‘Mooi van binnen is mooi van buiten en mooi van buiten werkt positief en mooi naar binnen.’ Lifestyle, self-care en skincare van binnen en buiten, inside&out zijn van essentieel belang voor onze gezondheid.

Schoonheid is wat je uitstraalt van binnen uit! En staat gelijk aan een gezonde stralende huid!

 

- for a Youthful Glowing skin -Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Kwaliteit van leven, levensenergie, geluksbeleving, zingeving, sociale verbinding en balans vormen gezamenlijk jouw welzijn. 


De focus op gezondheid, niet als doel opzich. Maar gezondheid als middel om vanuit je eigen kracht en veerkracht, te kunnen doen wat jouw leven betekenisvol maakt. Arts en onderzoekster Machteld Huber, is de grondlegger van het concept Positieve gezondheid. Waarin gezondheid niet meer wordt gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte.

 

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je mentaal en fysiek in balans bent, voel je je energiek en zit je goed in je vel!

Alles staat met elkaar in verbinding. Jouw emoties zijn niet los te zien van je gedachten, en je lichaam is verbonden met je ziel. Wanneer je uit balans bent op het ene niveau, heeft dat invloed op het andere.  Als je de oorzaak heelt, in plaats van de klachten bestrijdt, ontstaat er balans en kan energie weer stromen. Daarbij is het zelfherstellend vermogen van het lichaam een belangrijk gegeven. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de rol van leefstijl bij ziekte en gezondheid.


Zo werkt een holistische benadering ook voor het zelfherstellend vermogen van jouw huid. Voor een gezonde stralende huid zullen huidbehandelingen gericht op het creëren van ideale omstandigheden het zelfherstellend vermogen van de huid ondersteunen.

Hierbij staat centraal, je eigen huid leren kennen en het leren luisteren naar je huid behoefte, wat heeft je huid nodig?
Onze huid reageert op interne en externe factoren. Je huidverzorging, leefstijl, gecombineerd met de nodige ondersteuning aan behandelmethode's op maat kunnen dan ook fantastische resultaten opleveren. Na een huiddiagnose en analyse kunnen we, met behandelplan op maat, resultaatgerichte behandelingen inzetten ter verbetering van jouw huidconditie. Voor een gezonde en stralende huid!

 

Goed in je vel zitten is in van essentieel belang voor jouw well-being.


Officieel niet essentieel, maar uiteraard weten wij hoe belangrijk het is om goed in je vel te zitten!

 

De uitzichtloze lockdowns, alle maatregelen, verlengingen en de gevolgen van dien brengen voor ons allen wat teweeg. Door langdurige spanning, angst en stress kunnen we te maken krijgen met de slopende effecten van het stress hormoon cortisol. Langdurige stress heeft vele negatieve effecten op onze gezondheid en onderdrukt ons immuunsysteem. 

Zorg in dit geval dan ook voor de nodige stressmangement en plan met regelmaat je #me-time en #selfcare momentjes in voor de nodige ontspanning! Je kunt je lichaamseigen defensiesysteem een extra handje helpen, door te zorgen voor voldoende opname van vitaminen en mineralen uit gezonde voeding en eventueel aangevuld met supplementen. 

Een boost aan antioxidanten en dan vooral vitamine C, maar ook het mineraal magnesium verlaagt het cortisol niveau en helpen de vrije radicalen in je lichaamscellen te bestrijden en voorkomen zo ook weefsel en huidbeschadiging.


Guasha therapy 

Opgebouwde spanning in je lijf zal zich opslaan als stagnatie. Een effectieve en ontspannen Guasha therapy kan helpen om stagnatie en blokkades op te lossen.
 

Oxygen boost

Stress, weinig slaap, een vale of doffe huid? Dan kan jouw huid wel een energize boost gebruiken! Een oxygen skin therapy zal jouw huid versneld weer voorzien van zuurstof en energie. De huidstructuur verfijnt, verbetert en je huid voelt weer stevig aan. 

 


Wil jij graag weten welke behandeling goed is voor jouw huidconditie? Of voor een combinatie van ontspanningen en huidverbetering? Kies dan voor een Customized SkinImprovement. 


Aan de hand van een huidanalyse en diagnose zetten we dan juiste behandeling en combineren behandelmethode’s voor instant en optimaal mooi resultaat. Voor een gezonde stralende huid!