Maskné huidproblemen

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 15:07

Maskné huidproblemen door het dragen van mondkapjes 

De kans is groot dat je nu op veel momenten een mondkapje draagt. In publieke ruimtes is er een dringend advies om een mondkapje te dragen en op sommige plekken is het zelfs verplicht. Gericht op het virus covid-19 of wel het social distancing, worden er dus veel mondkapjes gedragen.


De effectiviteit van het dragen van mondkapjes blijft nog onbewezen en discutabel. 
Wel nemen intussen huidproblemen en andere gezondheidsklachten steeds meer toe….

Huidproblemen zijn door het dragen van gezichtsmaskers toegenomen. In onze salon krijgen we dan ook steeds meer klachten over ontstane huidproblemen als acné en onzuiverheden, maar ook huidirritaties zijn verergerd. 


De huidproblemen zijn sinds het dragen van de mondmaskers zo veelvoorkomend dat “Maskné” dan ook de officieuze naam is geworden. Acne [Maskné] uitbraak en huidirritaties door het dragen van gezichtsmaskers.

Huidklachten rondom de mond, als rode vlekken, irritatie, jeuk, puistjes en zelfs volledige acné uitbraken. Dit komt doordat er minder zuurstof bij je huid komt en er een broeierig effect ontstaat onder het mondkapje. Weinig frisse lucht in combinatie met druk en wrijving van het mondkapje zorgt vervolgens weer voor irritatie van de huid. Zelfs wanneer je een minder gevoelige huid hebt, kan de druk van het masker op je huid (en wellicht de bijkomende covid-stress) te veel zijn. De plaatselijke zweet (uitbraak) kan niet ontsnappen, wat kan leiden tot huidklachten en verergering van huidproblemen.

 

Regelmatig je mondkapjes vervangen is dan ook een must! Een ruim aantal setjes duurzame mondkapjes kan dan ook een goede investering zijn, zodat je ze regelmatig kunt verwisselen. Je kunt dan het beste kiezen voor mondkapjes van katoen, zijde of linnen, gezien deze natuurlijke stoffen ademen en vocht opnemen. De vernieuwing na gebruik van de wegwerp variant, gedurende de dag of voor elk nodig moment, is hier dan weer het voordeel. Let er dan wel op dat ze vrij zijn van irriterende stofjes. Er kunnen namelijk tijdens het ‘industrial proces’ van de disposable mondkapjes chemicaliën zijn gebruikt, die vervolgens weer een huidreactie of allergie kunnen uitlokken. 

Zorg in elk geval, wanneer je in de buitenlucht en waar  het niet nodig (verplicht) is om een mondkapje te dragen, dat je jouw  huid en jezelf vooral laten ademen!


Essential Cleanse

Herken je de huidklachten? In dit geval is een goede reiniging van de huid in de avond van essentieel belang. Kies voor een milde cleanse routine voor je huid, zonder belastende of onnodige toevoegingen in je product. Al jarenlang gehecht aan jouw skincareproducten? Overweeg dan nu om jouw producten, al dan niet tijdelijk, in te wisselen voor mildere varianten.


Make-up (foundation) dragen in combinatie met een mondmasker is dan ook zeker af te raden. Dat jouw producten verder parfumvrij zijn is belangrijk, omdat de parfum alleen maar meer irritatie veroorzaakt. Maar ook vrij van andere stofjes als, siliconen, sls en parabenen die niet zo fijn zijn, maar wel worden opgenomen door je huid. 

Een aanrader is de milde active cleanser of peel van onze [comfortzone] Essential skin care lijn. Of de anti-pollution cleanse /skinregimen/ om jouw huid weer in balans te brengen. Met deze goed geformuleerde, plant based skin care producten wordt jouw reingingsritueel het moment van de dag om naar uit te kijken!

 

Wanneer je huidirritaties voelt opkomen, kan het een logische zet lijken om je gezicht nóg vaker te gaan reinigen. Toch kan dit juist de huid strippen, uitdrogen en voor meer problemen zorgen. Houd het daarom liever bij twee cleanse momenten per dag; ‘s ochtends en ‘s avonds zijn van essentieel belang.

 

Time to get skin improved! 

Gelukkig draag je ’s nachts geen mondkapje. Een kalmerend hydraterend nachtcrème zal dan ook goed bijdragen, om jouw huid gedurende de nacht weer te herstellen. Onze leave- on overnight detox mask van /skin regimen/ kan jouw redder in nood zijn! 

‘A overnight detox that works its magic while you sleep!’


Terwijl jij heerlijk ligt te slapen werkt de leave-on overnight detox de hele nacht door om jouw huid te detoxen, zuiveren en te herstellen. Een goed geformuleerd ‘plant based’ detox masker complex, waarmee jij en je huid zuiver en verfrist kunnen ontwaken. So you can Rise and Shine! 


Herken je de huidproblemen en heb je meer last gekregen van huidirritatie, puistjes of een acne uitbraak door je masker? Dan is het tijd om jouw proffesional in te schakelen! Onze huidspecialiste adviseert je graag over de juiste skin improvements, active clean skin care producten en skin tips om je huid gezond en stralend te houden! 

Plan een Customized Skin Improvement in combinatie met een huidcheck.  Zo brengen we duidelijk in beeld hoe het ervoor staat, ook in diepere huidlagen, met jouw huidconditie. Resultaatgericht zetten we vervolgens een behandeling ter verbetering van jouw huidconditie. Voor een gezonde en stralende huid!

Love to see You soon!

BeYouthful