Brow Improvement 

[S] PMU Powder Brows Groningen 


Wakker worden met mooi gevormde wenkbrauwen?  

Met een [s] pmu brow micropigmentatie behandeling creëren we voor jou de best passende wenkbrauwen en behoren jouw wenkbrauwpotloden en je browstruggles tot verleden tijd!

En wist je dat? volle wenkbrauwen goed in shape je ook nog eens jonger kunnen laten lijken! Meer contrast in het gezicht wordt namelijk als jeugdiger gezien. So BeYouthful! En kies voor [s]pmu semi permanente make up wenkbrauwen by BeYouthful. 

Your Brows 24/7 smudge&waterproof on point!

 

Microblading [S] PMU

BeYouthful [s] pmu powder brows

Powder brows [S] PMU

Powder Brow is een [s]pmu micropigmentatie techniek, waarbij de wenkbrauwen worden ingeschaduwd met pigment, voor een natuurlijk ogend poedereffect. Alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd, maar dan semi permanent. Powder Brow shading is in tegenstelling tot microblading, waarbij hairstrokes of terwijl fijne lijntjes worden gecreëerd, een schaduw techniek waarbij er micro puntjes in de huid gepigmenteerd. 

 


Twee verschillende technieken voor een semi- blijvend mooi resultaat. [S]PMU Staat voor de afkorting Semi Permanente Make-up, oftewel PMU. De [s]pmu techniek wordt net onder opperhuid geplaatst. Een tatoeage wordt dieper in de huid gepigmenteerd en blijft daarom dus permanent zitten. [s] pmu semi-permanente make up vervaagd langzamerhand. Na 1,5 - 2 jaar gemiddeld is het tijd voor een opfrisbehandeling


“Don’t underestimate the power of your Brows!’’

Wenkbrauwen bepalen jouw gezichts expressie. Door ze extra te accentueren en goed in vorm te brengen geven ze meer karakter aan je gezicht. Zo hebben de vorm, dikte en de kleur invloed op je uitstraling. En is er niet één wenkbrauwvorm die passend is voor ieder gezicht.

 

 

Iedere ochtend je wenkbrauwen intekenen om ze voller te laten lijken vergt vaak veel tijd. 

Brow micropigmentatie [s]pmu is de oplossing  om jouw wenkbrauwen semi-permanent vol en mooi in vorm te creëeren.

Je kunt kiezen voor een powder brow, full shading, microblading (hairstrokes) of ombré techniek. We luisteren naar jouw wensen en kijken wat het beste bij jou past, voor de perfecte match van jou en jouw Brows!


BeYouthful [s] pmu powder brows

En wist je dat? volle wenkbrauwen je ook nog eens jonger kunnen laten lijken! Meer contrast in het gezicht wordt namelijk als jeugdiger gezien. So BeYouthful! En kies voor [s]pmu semi permanente make up wenkbrauwen. Met deze micropigmentatie behandeling creëren we voor jou de best passende wenkbrauw shape en behoren je wenkbrauwpotloden definitief tot verleden tijd! 


Powder Brows [s]pmu by BeYouthful Groningen

Tijd voor goed gedefinieerde wenkbrauwen dus! De beste passende wenkbrauwvorm wordt dan ook bepaald aan de hand van de vorm van je gezicht, je gezichtscontour en de natuurlijke haargroei van jouw wenkbrauwen. Met de powder/shading techniek worden er micropuntjes in de huid gepigmenteerd, voor een mooi poeder effect. Deze [s]pmu techniek is geschikt voor elk huidtype. Het uiteindelijke resultaat is gemiddeld 40 - 60 % lichter, dan in eerste instantie gezet. Tijdens de touch up wordt het model geperfectioneerd en de kleur geïntensiveerd, het resultaat zal dan tot een keer zo donker zijn.

 

De techniek kan op verschillende manieren worden toegepast. Bij de Ombré techniek is de aanzet van de wenkbrauwen iets lichter en de uiteinde van de wenkbrauw donkerder. Zo is er een mooi natuurlijke overloop van licht naar donker in de wenkbrauw. Maar ook een volledige powder shading is mogelijk en de beide technieken microblading en powder brows kunnen worden gecombineerd.


BeYouthful [s] pmu microblading

Powder Brows 

consult intake behandeling 

Tijdens de intake bespreken we de wensen en mogelijkheden en geven we advies over het te verwachten resultaat. Na het doornemen van de behandelmethode, de voor- en nazorginstructie’s en contra-indicaties worden de wenkbrauwen in pré shape gebracht en op de juiste kleur bepaald. 

Een natuurlijk resultaat staat bij ons voorop, vandaar dat we bij het uittekenen altijd rekening houden met de gezichtscontour, botstructuur en de groeirichting van de eigen wenkbrauwhaartjes. Dit is dan ook het belangrijkste onderdeel. Pas wanneer we geheel tevreden zijn over het resultaat van de shape beginnen we met de behandeling. 


De behandeling 

Na het voortekenen en aanmeten van de juist passende wenkbrauw vorm, de brow preshape,

kunnen jouw wenkbrauwen daadwerkelijk worden gecreëerd. Gemiddeld duurt een pigmentatie behandeling 2,5 uur.

De eerste dagen na de behandeling zullen zich zichtbare korstjes vormen. Hierdoor lijken je wenkbrauwen de eerste dagen nog donkerder dan de kleur die is bepaald. Na 2 weken zullen gevormde korstjes veelal zijn verdwenen. Het pigment zal langzaam omhoog komen, vaak eerst heel licht of zelfs bijna niet meer zichtbaar.

Geen zorgen, het pigment zal tijdens het genezingsproces 4-6 weken steeds meer omhoog komen en zich meer in de bovenste laag gaan tonen. De touch up plannen we dan ook vanaf zes weken na je eerste behandeling, wanneer je wenkbrauwen volledig zijn hersteld. Je wenkbrauwen kunnen nu tot in de puntjes worden geperfectioneerd. Na het volledige genezingsproces kan je echt gaan genieten van je wenkbrauwen. Tevens houden we 8 na de tweede behandeling nog even een extra checkup, zodat we er zeker van zijn dat jij optimaal kunt genieten van jouw wenkbrauwen.

 

Het resultaat is semi- permanent. Gemiddeld na 1,5 tot 2 jaar is het tijd voor een opfrisbehandeling zodat je weer kan genieten van jouw brows in perfect shape!


In onze GGD Proof pmu studio Studio Style werken we uitsluitend volgens de hygiëne richtlijnen van de GGD. En werken uitsluitend met de veilige organische pigmenten, die geleidelijk vervagen, zonder rood of blauw te worden. De pigmenten voldoen aan alle EU-normen, zoals de ResAP 2008 en de nieuwe Reach-verordening van Reach 2022 en zijn dus 100% veilig. Lees hier meer achtergrond informatie over hygiëne en veilig pmu en de studio’s met GGD vergunning aangesloten pmu studio style


Touchup opfrisbehandeling 

Van jouw [s]pmu wenkbrauwen mooi in shape wil je vast nog veel langer genieten! Na 1 tot 1,5 jaar is het gemiddeld weer tijd om je wenkbrauwen bij te werken omdat het vanaf die tijd begint deze te vervagen. Het is dan tijd voor een opfrisbehandeling jouw touch-up!

Correctie behandeling 

Ben je niet blij of tevreden over je huidige of in het verleden gezette pmu? De rood/ oranje verkleurde of blauwe permanente make-up (afgekort PMU), komt vaak door pigmenten met ijzeroxides. Voor het verwijderen of vervagen van oude pmu we bieden namelijk een speciale removal technieken. Of volledige verwijdering van de pmu doormiddel van lasertechnologieDaarna kunnen we een kleurcorrectie of eventueel nieuwe [s]pmu wenkbrauwen voor jou naar wens creëren.


BeYouthful [s] pmu micropigmentatie

Voor- Nazorg [S] PMU semi permanente make up 

Vooraf tijdens consult bespreken we de wensen en mogelijkheden. We nemen uitgebreid de voor- en nazorg en alle gegevens door, mochten er geen contraindicaties zijn, dan kunnen we informed consent veilig en verantwoord gaan werken en kunnen jouw wenkbrauwen daadwerkelijk worden gecreëerd! Indicaties waarbij [s]pmu micropigmentatie niet mogelijk is en een aantal voor- en nazorg instructies hier alvast te benoemen zijn de volgende;

  • Tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt deze behandeling afgeraden.
  • Tenminste 24 uur voor de behandeling cafeïne, drugs, alcohol en bloedverdunners te vermijden (bloedverdunnende medicijnen in overleg met uw arts).
  • Tenminste 24 uur voor de behandeling geen aspirine of ibuprofen, paracetamol mag wel en wordt ook aangeraden vooraf de behandeling te nemen. 

 

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van jouw [s]pmu wenkbrauwen! Pigmenten kunnen namelijk sneller vervagen  door gebruik van cremes met vitamine A of peelings op basis van AHA’s en ook de zon invloed op het vervagen van pigment. Het is dan ook aan te raden om na genezing van jouw wenkbrauwen een zonnefactor ook over de wenkbrauwen aan te brengen. Dit pas na volledige genezing van de wenkbrauwen. Tijdens het helingsproces is enkel de meegegeven of eventueel aangeraden aftercare door de pmu specialist toegestaan. Uiteraard bespreken vooraf de behandeling uitgebreid de nazorg voor een mooie genezing van jouw wenkbrauwen en de contraindicaties en indicaties waarbij [s]pmu wordt afgeraden. Tevens bespreken we de beste voorzorg en het beste moment om jouw behandeling in te plannen voor het mooiste resultaat.


Wil jij je wenkbrauwen graag semi-permanent  24/7 mooi in shape? Na een browpigmentatie behandeling behoren jouw browstruggles tot verleden tijd! Plan jouw consult en behandeling bij de [s]pmu browspecialist BeYouthful.


BeYouthful [s] pmu browpigmentatie