Brow Improvement 

Microblading [s]pmu


Vergen jouw wenkbrauwen ook net iets teveel tijd in de ochtend?

Met [S] PMU micropigmentatie zijn jouw wenkbrauwen 24/7 in perfect shape!

 

Zeg je potloden maar gedag, and say Hello to  your Brows in perfect shape! 

 


Microblading

Microblading  is een [s] pmu semi permanente pigmentatie techniek waarmee ultrasmalle, precieze wenkbrauwhaartjes in de huid worden getekend. De haartjes zijn bijna niet van echt te onderscheiden en zorgen voor een natuurlijk effect. Jouw wenkbrauwen kunnen dan ook geheel naar wens worden gecreëerd.

[S] PMU Staat voor de afkorting Semi Permanente Make-up, oftewel PMU. De [s] pmu techniek wordt net onder opperhuid geplaatst. Een tatoeage op bijvoorbeeld gaat veel dieper in de huid en blijft daarom dus permanent zitten.
[s] pmu semi-permanente make up vervaagd langzamerhand natuurlijk door de celdeling van de huid, langzamerhand. Intake voor de behandeling 

Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden. We vinden het erg belangrijk om een eerlijk advies te geven over het te verwachten resultaat. Het kan voorkomen dat jouw huid niet geschikt is voor deze techniek bijvoorbeeld wanneer jouw huid erg dun is of je last hebt van huidproblemen of een vette huid. Dan zijn powderbrows   voor jou een beter alternatief. Deze [s] PMU micropigmentatiebehandeling is doorgaans geschikt voor elk huidtype.


De behandeling

We beginnen met het belangrijkste en onderdeel; de préshape het tekenen van het gewenste model wenkbrauwen. Een natuurlijk resultaat staat bij ons voorop, vandaar dat we altijd rekening houden met de gezichtscontour, botstructuur en de groeirichting van de eigen wenkbrauw. Wanneer je tevreden bent beginnen we met de behandeling. In de eerste dagen na de behandeling kunnen zich zichtbare korstjes vormen. Hierdoor lijken je wenkbrauwen de eerste dagen nog donkerder dan de kleur die is bepaald. Na 2 weken zullen gevormde korstjes veelal zijn verdwenen en zal het pigment langzaam omhoog komen. Vaak licht of zelfs bijna niet meer zichtbaar.

Geen zorgen, het pigment zal tijdens het genezingsproces 4-6 weken steeds meer omhoog komen. De touch up plannen we dan ook zes weken na je eerste behandeling, wanneer je wenkbrauwen volledig zijn hersteld. Je wenkbrauwen kunnen nu tot in de puntjes worden geperfectioneerd. Zes weken na je eerste behandeling kom je terug voor de touch up. De wenkbrauwen zullen dan tot in de puntjes worden geperfectioneerd. Na het volledige genezingsproces kan je echt gaan genieten van je wenkbrauwen in perfect shape! Tevens houden we 8 weken na de tweede behandeling nog even een extra check up moment, zodat we er zeker van zijn dat jij optimaal kunt genieten van jouw wenkbrauwen. 


In onze GGD Proof pmu studio Studio Style werken we uitsluitend volgens de hygiëne richtlijnen van de GGD, met met veilige organische pigmenten van Ecuri, die niet van kleur veranderen maar geleidelijk vervagen, zonder rood of blauw te worden. De pigmenten voldoen aan alle EU-normen, zoals de ResAP 2008 en de nieuwe Reach-verordening van Reach 2022 en zijn dus 100% veilig. Lees hier meer achtergrond informatie over hygiëne en veilig  pmu en met vergunning GGD aangesloten pmu studios


Touchup opfrisbehandeling 

Van jouw [s]pmu wenkbrauwen mooi in shape wil je vast nog veel langer genieten! Na 1 tot 1,5 jaar is het gemiddeld weer tijd om je wenkbrauwen bij te werken omdat het vanaf die tijd begint deze te vervagen. Het is dan tijd voor een opfrisbehandeling jouw touch-up!

Correctie behandeling 

Ben je niet blij of tevreden over je huidige of in het verleden gezette pmu? Een voorbeeld: we kennen ze allemaal wel, de rood/ oranje verkleurde of blauwe permanente make-up (afgekort PMU), dit komt vaak door pigmenten met ijzeroxides. 

Neem dan gerust contact met ons op, we bieden namelijk een speciale removal technieken om pmu te verwijderen/ vervagen of voor een kleurcorrectie. Daarna kunnen we eventueel nieuwe [s]pmu wenkbrauwen voor jou naar wens creëren.


Voor- Nazorg [S] PMU semi permanente make up 


Vooraf tijdens consult bespreken we de wensen en mogelijkheden. We nemen uitgebreid de voor- en nazorg en alle gegevens door, mochten er geen contraindicaties zijn, dan kunnen we informed consent, veilig en verantwoord gaan werken en kunnen jouw wenkbrauwen daadwerkelijk worden gecreëerd! Indicaties waarbij [s]pmu micropigmentatie niet mogelijk is en een aantal voor- en nazorg instructies hier alvast te benoemen zijn de volgende;

  • Tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt deze behandeling afgeraden.
  • Tenminste 24 uur voor de behandeling cafeïne, drugs, alcohol en bloedverdunners te vermijden (bloedverdunnende medicijnen in overleg met uw arts).
  • Tenminste 24 uur voor de behandeling geen aspirine of ibuprofen, paracetamol mag wel en wordt ook aangeraden vooraf de behandeling te nemen. 

 

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van jouw [s]pmu wenkbrauwen! Pigmenten kunnen namelijk sneller vervagen  door gebruik van cremes met vitamine A of peelings op basis van AHA’s en ook de zon invloed op het vervagen van pigment. Het is dan ook aan te raden om na genezing van jouw wenkbrauwen een zonnefactor ook over de wenkbrauwen aan te brengen. Dit pas na volledige genezing van de wenkbrauwen. Tijdens het helingsproces is enkel de meegegeven of eventueel aangeraden aftercare door de pmu specialist toegestaan. Uiteraard bespreken vooraf de behandeling uitgebreid de nazorg voor een mooie genezing van jouw wenkbrauwen en de contraindicaties en indicaties waarbij [s]pmu wordt afgeraden. Tevens bespreken we de beste voorzorg en het beste moment om jouw behandeling in te plannen voor het mooiste resultaat.


Wil jij je wenkbrauwen graag semi-permanent  24/7 mooi in shape? Na een browpigmentatie behandeling behoren jouw browstruggles tot verleden tijd! Plan jouw consult en behandeling bij jouw browspecialist.

We Love to create Your Brows!

BeYouthful