Huidpigmentatie 


Pigmentvlekken of hyperpigmentatie worden veroorzaakt door een verstoring van de aanmaak van melanine (pigment). De overproductie van melanine wordt door verschillende factoren getriggerd, van hormonale veranderingen tot blootstelling aan de zon. 
 
Voordat huidveranderingen als pigment met het oog zichtbaar zijn, vormt zich deze al wel in de huid. 
Door een huidcheck skinanalyse wordt jouw huid  geanalyseerd in beeld gebracht, zodat je exact op de hoogte bent waar het pigment zich al aan het vormen is en hoe het er voor staat met jouw huidconditie. Zo kunnen we preventief behandelen en juist inspelen op huidveranderingen die nog niet zichtbaar zijn, maar al wel aanwezig zijn je huid. 

Huidcheck

Prevention Skin Analyse

Pigmentatie dat met het oog nog niet zichtbaar, maar al wel aanwezig is in de huid. De huidanalyse skinscan Observ 520 maakt het onzichtbare, zichtbaar.

 

Huidveranderingen zoals, pigmentatie kan effectief worden behandeld en verminderd, afhankelijk van het soort pigmentatie en hoe diep gelegen, kunnen er gericht behandelingen worden ingezet om zo te werken op verschillende huidlagen. 

Een meso skin therapy behandeling kan gericht, plaatselijk en naar behoefte van de huidconditie worden ingezet. De behandeling en de vitaminen cocktails (mesoceuticals) worden zo customized samengesteld voor het beste resultaat.

Een skin renewal  peel op basis van AHA’s  [Alpha hydroxy acid] of bèta-hydroxyzuur BHA’s, en ook in combinatievorm, wordt gericht ingezet op het huidprobleem als, acne, pigmentatie of dehydratatie of couperose ter verbetering van de huidconditie. Maar ook voor instant verbetering van de huidconditie bij huidverslaping en rimpels. Een skin renewal werkt door in diepere huidlagen, versnelt het proces van celvernieuwing en verwijdert meerdere lagen dode huidcellen in een behandeling. Zo kunnen ook de actieve werkstoffen van skin care producten weer goed door de huid worden opgenomen. 


Een Oxygen skin therapy zal jouw huid versneld weer van energie en zuurstof voorzien. Verbetert de volume en stevigheid in huid. Het vermindert fijne lijntjes, pigmentatie, roodheid en onzuiverheden. Deze kan tevens specifiek als eyetreatment worden ingezet bij wallen en donkere kringen, pigmentatie rondom de ogen. 

Pigmentatie behandeling 
 
De PicoSecond laser technologie biedt een effectieve en veilig methode om pigmentvlekken te behandelen. De pico laser produceert korte lichtpulsen van slechts een picoseconde. 
Door deze korte maar krachtige lichtpuls, worden pigmentdeeltjes vergruist in minuscule delen. Het lichaam kan deze nu zelf makkelijk afvoeren. 

Picolaser behandeling is een veilige en effectieve methode om hyperpigmentatie, melasma of andere pigmentvlekken te verwijderen. Behandelingen zijn pijnloos en veilig in te zetten voor alle huidtypes. 

De pico laser maakt gebruik van ‘picoseconden’ in plaats van ‘nanoseconden’ en heeft een zeer korte pulsduur, van het vrijgeven van energie, met hoge effectiviteit. Door het hoge vermogen zijn er snel goede behandelresultaten te behalen. 

Oorzaken van pigmentvlekken 

 
Pigmentvlekken worden meestal veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. UV-straling zorgt namelijk voor de aanmaak van melanine, het pigment dat de huid kleur geeft. Een andere veel voorkomende oorzaak van de overproductie van melanine is een verandering in hormonen.

De bekendste vorm van hyperpigmentatie, lokale concentratie van pigment in de huid, is het zogenaamde zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. De oorzaak is hormonaal, maar zonlicht kan het verergeren. 

Het gebruik van anticonceptie en medicijnen die de hormoonhuishouding beïnvloeden kan hyperpigmentatie triggeren. Maar ook ontstaan er donkere vlekjes wanneer de huid zich heeft hersteld na een wondje of puistjes. Deze vorm van hyperpigmentatie is tijdelijk en verdwijnt na het volledig herstellen van de huid.
Bij huidveroudering vormt zich meer pigment, ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Deze worden tevens gevormd door overmatig blootstelling aan de zon. 
 
Prevention | Voorkomen is altijd beter dan genezen! Zon altijd verstandig, vermijd de zonnebank en gebruik een spf 30 ter bescherming.  

Pigmentatie voorkomen 


De vorming van pigmentvlekken kunt u deels zelf voorkomen door te beschermen.
Wanneer je te maken krijgt met hormonaal pigment is beschermen het echt het allerbelangrijkste. Gezien de overgevoeligheid voor zonlicht zal blootstelling aan direct zonlicht en zal elke zonnestraal nieuw pigment kunnen stimuleren. 

Door uit direct zonlicht te blijven en uw gezicht elke dag en elk seizoen in te smeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 vermindert u het risico op pigmentvlekken aanzienlijk. Ook na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren erg belangrijk om verdere pigmentatie te voorkomen. 

Gebruik een zonnebrandcrème zonder parfum, alcohol en chemisch zonnefilter. Deze kunnen namelijk de huid irriteren en uitdrogen, hormoonverstorend werken en pigmentvlekken veroorzaken. 
 

Behandeling

Door middel van verschillende handstukken kan er met verschillende golflengtes op verschillende huidlagen worden gewerkt. 
 
De behandeling zelf is geheel pijnloos. Tijdens de behandeling is er alleen een hele lichte warmtesensatie waarneembaar. De behandeling duurt ongeveer 30 – 45 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied.
 
Na de behandeling is de huid wat rood gekleurd en het pigment kan eerst wat donkerder kleuren. Na tenminste 24 uur mogen de eventuele kleurverschillen worden gecamoufleerd met make-up. 
 
Het gewenste resultaat er gemiddeld  2- 5 behandelingen nodig zijn met een interval van 6 weken. De kosten per behandeling verschillen per gebied. Er is al een behandeling mogelijk vanaf 89,- 


Nazorg

Na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren met een hoog zonnefactor erg belangrijk om de huid te beschermen en verdere pigmentatie te voorkomen.  
Wij raden aan minimaal spf 30 of spf 50 te gebruiken. Een veilige spf bescherming, zonder parfum of chemische filters, bieden wij met onze /skinregimen/ urban shield 30  en sunsoul.