Normaal gesproken verliezen we ongeveer 50 tot 100 haren per dag. Gemiddeld groeien er tussen 100.000 - 150.000 haren op ons hoofd. Dus met een normale hoeveelheid haaruitval per dag zou dit niet moeten leiden tot dunner haar. Naarmate we ouder worden kan het haar dunner worden, maar soms kan er vroegtijdig haaruitval voorkomen door verschillende oorzaken. 
Haarverlies heeft veel invloed op het zelfvertrouwen, van zowel vrouwen als mannen. Het kan gaan om matige of vergevorderde kaalheid. Haren groeien in verschillende haargroeifasen en volgens haargroeicyclus. De groeifase (anagene fase ) de overgangsfase  (catagene fase) . De rustfase (telogene fase) haren kunnen voor een langere periode in de rustfase zitten, waarop er meer haaruitval volgt. Het haar wordt dunner, de haarkwaliteit vermindert en er groeien minder haartjes uit een haarfollikel. 
De gevolgen van haaruitval kunnen een grote impact hebben. Bij haarverlies zijn de problemen en oorzaken divers en verschillend. 

Oorzaken van haar uitval

De oorzaken van haaruitval zijn divers, waarbij meerdere factoren een rol kunnen spelen. Een tekort aan vitaminen, een verstoord afweersysteem, medicijngebruik, hormonen, stress kunnen o.a een oorzaak zijn van, dunner wordend haar en haarverlies. 


Wanneer er onverwacht meer haren uitvallen over de gehele hoofdhuid, is er sprake van alopecia diffusa. Meer haren dan gebruikelijk bevinden zich in dan de rustfase. Een tekort aan vitaminen, hormonen of een traag werkende schildklier kunnen o.a een van de oorzaken zijn. Alopecia diffusa kent verschillende oorzaken, met als gevolg haaruitval over het gehele hoofd. In tegenstelling tot alopecia arearte, een huidaandoening, auto-immuunziekte,  waarbij er pleksgewijze kaalheid is. Hierbij ontstaan er kale plekken op het hoofd of diverse plekken op het lichaam.

Bij haarverlies spelen er meestal meerdere factoren, waarvan stress vaak een grote oorzaak is. Alopecia androgenetica is geen aandoening, maar een natuurlijk, continu proces van haarverlies en kan ook erfelijk zijn. Wat overigens niet de impact van het haarverlies weg neemt. 


Deze vormen van haaruitval zijn veel voorkomend. En zo zijn er nog meer vormen alopecia en problemen van haaruitval. De oorzaken verschillen, het gevolg van haaruitval is gelijk. 


Meso Hair Boost 

Mesotherapy kan bij verschillende vormen van haarverlies en dunner wordend haar als effectieve behandelmethode worden ingezet, wanneer er haarfollikels aanwezig zijn. 

De mesoceuticals aan vitaminen en peptiden, activeren en stimuleren weer gezonde haargroei. De stoffen van de cocktail en het effect van het injecteren, zorgen voor een sterk groei impuls, waarbij ook de bloedcirculatie extra wordt gestimuleerd.

Een effectieve behandelmethode bij haarverlies, dun en vermoeide haargroei. Het haarverlies wordt geremt en de haarzakjes worden geactiveerd om weer gezonde haren te produceren.


Een cocktail aan antioxidanten, groeifactoren, peptides en vitamines,  wordt door een serie mini- injecties net onder de opperhuid, rond om de haarfollikels ingebracht. 

De plek waar de juiste bouwstoffen nodig zijn, om de haarfollikels te activeren en stimuleren tot het produceren van haar. De stoffen van de cocktail en het effect van het injecteren, zorgen voor een sterk groei impuls, waarbij ook de bloedcirculatie extra wordt gestimuleerd en de conditie van de hoofdhuid verbetert.


Voort een behandeling plannen we eerst een intake, waarna de behandeling kan worden gestart. Voor optimaal resultaat raden we kuur van 6 tot 8 behandelingen, met een interval van 1 tot 2 weken. Mesotherapy


Een bewezen effectieve behandelmethode bij haarverlies en dunner wordend haar. Het haarverlies wordt geremt en de haarzakjes worden geactiveerd om weer gezonde haren te produceren.

Meso Hair boost therapy

Mesotherapy kan bij verschillende vormen van haarverlies en dunner wordend haar als effectieve behandelmethode worden ingezet. Voor gezonde haargroei, voller , sterker haar.