Powder Brows

Zeg je potloden maar gedag, want je brows kunnen permanent in shape! 

Met de micropigmentatie techniek powderbrow wordt er een natuurlijk schaduw effect gecreëerd, waardoor de wenkbrauw in zijn geheel donkerder oogt en in gewenste vorm wordt gebracht.

Het effect is natuurlijk, alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder/potlood hebt ingekleurd. 

Your Brows in perfect shape!

Powder brows [SPMU]

Powder brows semi- permanente make up is een techniek waarbij er in de huid kleine puntjes worden gezet,  in tegenstelling tot microblading, waarbij hairstrokes of terwijl fijne lijntjes worden gecreëerd die alsware echte haartjes lijken. Twee verschillende technieken voor een blijvend en natuurlijk ogend resultaat.

Met deze techniek van semi permanente make-up worden er micropuntjes in de huid gepigmenteerd waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. De uiteindelijke resultaat is gemiddeld 40 - 60 % lichter, dan in eerste instantie gezet. Tijdens de touch up wordt de kleur geïntensiveerd, het resultaat zal dan tot twee keer zo donker zijn. En het model kan eventueel nog verder worden geperfectioneerd.

De powder brows techniek kan ook op verschillende manieren worden toegepast. 

Zo kan je kiezen voor Ombré techniek. Met Ombré techniek is de aanzet van de wenkbrauwen iets lichter en de uiteinde van de wenkbrauw donkerder. Zo is er een mooi natuurlijke overloop van licht naar donker in de wenkbrauw. Maar ook een volledige ingezette powder brow is mogelijk en de beide technieken microblading en powder brows worden gecombineerd. 


Het resultaat is semi- permanent. Gemiddeld na 1,5 tot 2 jaar is het tijd voor een  opfrisbehandeling zodat je weer kan genieten van jouw brows in perfect shape!
De behandeling Tijdens het intakegesprek bespreken we de wensen en mogelijkheden en geven een eerlijk advies over het te verwachten resultaat. Na het doornemen van de behandelmethode, de nazorginstructie’s en  contra-indicaties worden de wenkbrauwen in pre shape gebracht, voorgetekend, in vorm geshaped en op de juiste kleur bepaald. 


Een natuurlijk resultaat staat bij ons voorop, vandaar dat we bij het uittekenen altijd rekening houden met de gezichtscontour, botstructuur en de groeirichting van de eigen wenkbrauwhaartjes. Dit is dan ook het belangrijkste en meest tijdrovende onderdeel. Pas wanneer we geheel tevreden zijn over het resultaat beginnen we met de behandeling. 

Het eindresultaat is na twee weken zichtbaar. In de eerste dagen na de behandeling kunnen zich zichtbare korstjes vormen. Hierdoor lijken je wenkbrauwen de eerste dagen donkerder dan de kleur die is bepaald. Wanneer de korstjes zijn verdwenen, zal het pigment veelal licht of zelfs bijna niet zichtbaar zijn. Het pigment zal tijdens het genezingsproces tot 4 weken na behandeling steeds meer omhoog komen. Na vier weken zijn je wenkbrauwen volledig hersteld. De touch up plannen we zes weken na je eerste behandeling zodat je wenkbrauwen tot in de puntjes kunnen worden geperfectioneerd. Na het volledige helingsproces kan je echt gaan genieten van je wenkbrauwen in perfect shape!


Wij werken wij met Phibrows toonaangevende, speciaal ontwikkelde pigmenten voor micropigmentatie. De pigmenten van Phibrows staan erom bekend dat ze niet verkleuren, niet uitlopen en 100% veilig zijn. 


In onze GGD Proof studio werken we volgens de richtlijnen met de GGD goedgekeurde pigmenten van Phibrow. 

Powder Brows [SPMU]

Your Brows in perfect shape!